Mit Liv – Et værktøj til alle SSP-medarbejdere

SSP’s primære formål er forebyggelse. Hertil er det vigtigt at kunne tage beslutninger på et sundt grundlag, og handle proaktivt. Mit Liv er et projekt, som udarbejdes i samarbejde med SSP og de unge selv, for fremadrettet at give bedre mulighed for at skabe dette grundlag. Formålet er altså at skabe målrettelse og evidens, med et simpelt, effektivt værktøj i øjenhøjde med de unge.

Konceptet i kort fortalt

Applikation

Tilgængelig for alle

Applikation

Mit Liv er udviklet til både iOS og Android, som er de mest anvendte systemer i Danmark.

Spørgeskema

Udviklet i samarbejde med elever

Spørgeskema

Spørgeskemaet er udformet i samarbejde med elever og kan tilpasses med flere spørgsmål.

Visualisering af data

Overblik og målrettelse

Visualisering af data

Alle besvarelser samles automatisk og præsenteres visuelt på den tilhørende hjemmeside.

Anonym kontakt

Sikker og enkel kontakt

Anonym kontakt

Gennem applikationen vil det være muligt, at tage anonym kontakt til en lokal SSP-medarbejder.

“Det virkeligt nemt at bruge. Vi laver en aftale med skolen, og så tager vi ud til de klasser vi gerne vil besøge. Vi beder dem bare om at downloade appen, og så kører de den selv igennem. Alt i alt tager tager det omkring 5 minutter per klasse, og vi kan se resultaterne med det samme. I fremtiden har vi tænkt os at vi bare sender besked ud til klasselærerne, så kan de sætte eleverne i gang. Eleverne synes altid det er spændende”

–  Brian Sørensen, SSP Slagelse

Hvad med de landsdækkende undersøgelser?

Mit Liv konceptet er ikke ligesom de landsdækkende undersøgelser. Applikationen skal give et her og nu billede uden ventetid, og den enkelte afdeling bestemmer selv hvor og hvornår undersøgelsen skal foregå, samt hvad de mener er vigtigt at undersøge på. Det er lavet til at være hurtigt og let at anvende, og give resultater der kan bruges aktivt af SSP-medarbejderne i deres arbejde. Herudover er det udviklet i samarbejde med de unge selv, sådan de føler sig trygge ved at svare ærligt og præcist. Samtidig vil appen kunne fungere som let, anonym kommunikationsvej, som de unge automatisk introduceres for når de henter appen.

Applikation

Spørgeskemaet i Mit Liv er udviklet i samarbejde med SSP-medarbejdere og skoleelever i årgangen 8.-10. klasse. Elever har gennem hele forløbet været med til at udforme rammerne og give feedback på hele konceptet, så det passer og appellerer til deres egen målgruppe.

Anonyme besvarelser

Besvarelserne eleverne foretager, er anonyme. Der gemmes ingen registreringer af enhedens ID eller IP-adresse og der kræves intet login eller link. Ved feedback fremhæver eleverne, at applikationens udformning øger troværdigheden, og gør at de tør svare mere ærligt.

For at undgå dobbeltebesvarelser og manipulering af data, er der implementeret et intelligent system, som frasorterer støj, så kun reelle besvarelser er tilbage.

Webplatform

Dataene præsenteres på en tilknyttet hjemmeside, som kun SSP-medarbejderne har adgang til. Her vil der også være et overblik over, hvornår der er foretaget undersøgelser og hvor mange besvarelser der er indhentet den pågældende dag.

Chat-system

Anonyme henvendelser fra unge kan besvares via webplatformens integrerede chatsystem. Her vil SSP-medarbejderen modtage beskeder specifikt fra de unge, som har valgt at skrive anonymt til netop dem.

Notifikationer vedrørende nye beskeder i den anonyme chat, vil fremsendes til SSP-medarbejderens email.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker at starte en dialog, er du velkommen til at skrive til os. Vi svare normalt inden for 24 timer.

Du er også velkommen til at kontakte os direkte på telefonnummeret 27 85 93 99.